Boala femeilor neiubite afecteaza femeile cu varste cuprinse intre 15 si 50 de ani. Cum o recunosti…

Boala „femeilor neiubite” este denumirea populară a endometriozei, o afecţiune ginecologică, ce afectează femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 50 de ani.

Afla in randurile de mai jos cum o recunosti!

Endometrioza este o afectiune dureroasa, caracterizata prin faptul ca celulele din uter se implanteaza in afara lui.

De obicei, ajung in ovare sau intestine, dar in cazuri rare pot aparea si in regiunea pelviana. In cazul „bolii femeilor neiubite”, celulele endometriale se comporta ca si cum ar fi in uter, asa ca se se subtiaza, se rup si sangereza la fiecare menstruatie.

Pentru ca tesutul care se formeaza nu are pe unde sa iasa, ramane blocat, ducand la formarea unor chisturi sau a unor leziuni care leaga organele intre ele

Cum iti dai seama ca ai endometrioza Endometrioza provoaca durere, uneori severa, mai ales in timpul menstruatiei. In aceasta perioada, si scaunul si urinarea pot si insotite de disconfort.

Durerea in timpul actului sexual aste un alt semn ca ai putea suferi de „boala femeii neiubite”. In unele cazuri, pot aparea si sangerari intre menstruatii, oboseala, diaree, constipatie, balonare sau greata.

Endometrioza este, de cele mai multe ori, diagnosticata la femeile care cauta tratament pentru infertilitate. De altfel, a fost denumita „boala femeilor neiubite”, pentru ca multe paciente nu mai reusesc sa faca copii si ajung sa se izoleze.

Mergi la medic, daca ai oricare dintre aceste simptome. Cu cat o descoperi mai repede, cu atat eviti aparitia unor complicatii.