Parlamentarii au decis! Ce se intampla cu alocatiile de 200 de lei pentru copii

Deputatii au respins majorarea alocațiilor copiilor la 200 de lei

Deputații au respins, marți, un proiect de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii la 200 de lei pe lună. Aleșii au transmis fie că proiectul a fost redactat greșit din punct de vedere legislativ, fie că părinții trebuie stimulați prin alte mijloace, în a acoperi nevoile copiilor.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, la finalul votului, că PSD pregătește un nou proiect, care va fi ”mult mai complex” și va cuprinde mai multe facilități pentru copii, nu doar majorarea alocațiilor.

Deputații nu au fost de acord cu majorarea alocațiilor pentru copii. Proiectul se află în Parlament de mai mulți ani, fiind în dezbatere inclusiv în legislatura trecută. Acum, a picat cu 189 de voturi. Camera Deputaților, for decizional, a respins propunerea legislativă semnată de mai mulți liberali.

Întrebați cât este în prezent alocația pentru copii, mulți deputați nu au știut să spună ce valoare are aceasta în prezent. Și au precizat că ar fi nevoie de stimulente nou, pentru părinți, precum vouchere pentru achiziția de rechizite, la început de an. Și asta pentru că, spun ei, de multe ori banii nu ajung la copii, ci îi folosesc părinții.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a justificat votul de respingere a proiectului din partea PSD, prin faptul că social-democrații au „altceva” prevăzut în programul de guvernare.

„S-a respins proiectul, pentru că noi avem altceva în programul de guvernare, şi o să vedeţi ce pregătim. Vedeţi programul de guvernare”, a spus Vasilescu, precizând că un copil trebuie să aibă „deduceri” şi multe lucruri. „Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le aibă un copil, le vedeţi în programul de guvernare, comunicăm în momentul în care avem proiectul gata”, a afirmat Vasilescu.

„Sigur că nu este suficientă alocaţia, de aceea am pregătit în programul de guvernare alte lucruri”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Dragnea: Vom veni cu un proiect de lege mai bine făcut, mai complex

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, după vot, că PSD va veni cu un proiect de lege mai bine făcut.

”A fost un proiect de lege care a avut probleme de tehnică legislativă, care nu preciza sursa financiară pentru aceste alocații. Vom veni în perioada următoare cu un alt proiect de lege, care va include alocații mai mari pentri copii, Va fi un proiect mai complex, care să ajute și copiii și părinții”, a spus președintele PSD, la Parlament.

CITESTE URMATORUL ARTICOL

Meteorologii, anunț dur pentru bucureșteni: Care este intervalul critic de vreme rea pentru Capitală! Ordine date de Gabriela Firea

Meteorologii, anunț dur pentru bucureșteni: Care este intervalul critic de vreme rea pentru Capitală! Ordine date de Gabriela Firea

Intervalul critic pentru Bucureşti, în contextul averselor anunţate de meteorologi încă de marţi seară, va fi de miercuri de la ora 20 până joi, la ora la 3 dimineaţa, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie la şedinţa desfăşurată la Primăria Capitalei.

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 – 50 de km/oră.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anuntat miercuri, in cadrul sedintei Comandamentului pentru Situatii de Urgenta organizat la nivelul primariei, ca a decis ca scolile sa se inchida mai devreme pentru ca Bucurestiul urmeaza sa fie lovit de o furtuna in aceasta seara.

Astfel, toate scolile vor fi inchise de la ora 17:00, astfel incat copiii sa fie la adapost de furtuna care e asteptata in Capitala incepand cu ora 20:00.

Edilul a rugat Inspectoratul Scolar sa ia legatura cu toate institutiile de invatamant, astfel incat elevii sa fie acasa cand incepe vijelia, „si nu in vreo statie de autobuz”.

In plus, primarul general a avut si o rugaminte pentru locuitorii Capitalei: „As dori sa adresez o rugaminte bucurestenilor: daca in aceasta seara nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, sa ramana in case, pentru ca dupa ora 20:00 vor incepe aceste fenomene meteo extreme, vantul va avea aspect de vijelie si este bine sa ne protejam chiar daca institutiile statului iau toate masurile necesare in aceste situatii”.

Firea a cerut si sa fie toaletati copacii, pentru a nu exista riscul fie doborati de vant, a cerut verificarea panourilor publicitare si a cerut politiei locale sa discute cu dirigintii de santier pentru a-si pune in siguranta utliajele si macaralele care ar putea crea probleme in cazul rafalelor de vant.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat sa isi puna in siguranta clientii si sa aiba grija ca umbrelele sa nu se desprinda, la fel si acoperisurile.

Intervalul critic pentru Bucuresti va fi de miercuri seara de la 20:00 pana joi dimineata la 03:00.

Conform ANM, in Bucuresti, in jurul pranzului vor incepe modificari ale vremii, iar dupa ora 18:00 vantul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind intre orele 20:00 si 03:00, cand vantul poate lua aspect de vijelie, cu viteze intre 55 si 65 de kilometri pe ora.

Precipitatiile vor fi de 25 de litri/pe metru patrat, putand sa ajunga in unele cartiere si la 35 l/mp, cantitati ce vor fi inregistrate pe o durata scurta, de cel mult doua ore.

Vantul va mai avea intensificari pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge pana la cele mult 40 – 50 de km/ora.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile.

Avertismentul meteorologilor, după furtunile violente din vestul țării!

Avertismentul meteorologilor, după furtunile violente din vestul țării!

Vremea rea cuprinde toată ţara, în următoarele ore! Temperaturile vor scădea treptat, anunţă meteorologii. Iar de miercuri, nu vă uitaţi umbrelele acasă, pentru că norii se vor înmulţi şi vor începe ploile.

De azi începe să se răcească în toată ţara, dar în special în Vest şi Nord. Scăderea temperaturilor se va face de la o zi la alta, o să ajungem către sfârşitul săptămânii când valorile termice vor fi mai mici decât va fi normal, potrivit stiripesurse.ro.

Luni în vestul, nordul şi centrul ţării valorile termice, în scădere accentuată, se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade din an, în timp ce în restul ţării vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade izolat în Crişana şi în Maramureş şi 31…32 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi vestul Dobrogei. Cerul va fi parţial noros în nord-vest şi la munte şi mai mult senin în celelalte zone. Vântul va avea unele intensificări pe creste.

În Bucureşti, dimineata 16…18 grade. Pe parcusrul zilei valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ieri. Maxima zilei va fi în jur de 32 de grade la amiază.

Marţi, în nordul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, local vor fi averse şi descărcări electrice, condiţii în care valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale datei. În restul ţării va predomina o vreme frumoasă şi caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 32 de grade în sudul Munteniei, la Giurgiu. Local vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în zona montană.

În Capitală, vremea se va menţine caldă. 16-18 grade dimineaţa şi în jur de 30 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în primele ore ale zilei când vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei.

Miercuri vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiaza, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, în majoritatea zonelor, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate, cu probabilitate mai mare în jumătatea estică a ţării. Temperaturile maxime, în scădere faţă de marţi în vestul şi nord-vestul teritoriului, se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest şi 30 de grade în Bărăgan şi Podişul Dobrogei.